ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВишгородські системи зливової каналізації у зоні ризику

Вишгородські системи зливової каналізації у зоні ризику

ПАТ «АК «Київводоканал» занепокоєне ситуацією, що склалася у Вишгородському районі Києва.

Через відсутність системи зливової каналізації у м. Вишгород усі дощові води надходять у ставок, який по суті виконує функцію накопичувача під час злив.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Товариства.

Протягом останніх років відбувається активна підсипка берега та забудова прибережної частини зазначеної водойми, що призводить до суттєвого зменшення її об’єму.

Фахівці ПАТ «АК «Київводоканал» ще у минулому році досліджували проби води зі згаданої водойми та з’ясували, що ступінь забруднення, особливо бактеріологічного, перевищує усі допустимі норми.

У зв’язку з інтенсивними зливами протягом останніх декількох діб, рівень води в озері досяг критичної межі. Для вирішення проблеми адміністрація міста Вишгород із залученням бригад МЧС прийняла рішення про перекачку води з озера-накопичувача безпосередньо у річку Дніпро. Бригади МЧС вже працюють на місці події.

Слід зазначити, що місто Вишгород розташоване вище Києва, неподалік від водозабору Дніпровської водопровідної станції ПАТ «АК «Київводоканал», яка обслуговує понад 30% Києва.

Таким чином, усі перекачані у річку Дніпро води з великою концентрацією забруднення протягом найближчого часу надійдуть на водозабірні споруди.

Це може призвести не лише до погіршення якості питної води у районах, які забезпечуються водою з цієї станції, але й взагалі до зупинки роботи водозабору з метою не допустити потрапляння забрудненої води у міський водопровід.

 
Коментарі (0)