ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВищий антикорупційний суд залишив заарештованою Новороздільську ТЕЦ

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованою Новороздільську ТЕЦ

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованою Новороздільську ТЕЦ, кінцевими власниками якої є брати Богдан та Ярослав Дубневичі.
Вищий антикорупційний суд залишив заарештованою Новороздільську ТЕЦ, кінцевими власниками якої є брати Богдан та Ярослав Дубневичі. Таке рішення 11 серпня 2020 року ухвалила колегія суддів, повідомила пресслужба ВАКС.
 
Адвокат власника Новороздільської ТЕЦ ТОВ «Енергія-Новий Розділ» подав клопотання про скасування арешту теплоелектроцентралі та повернення майна з управління приватної компанії «Нафтогаз Тепло», якій його передало Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).
 
У своєму клопотанні адвокат наполягав на те, що майно Новороздільської ТЕЦ не є цілісним майновим комплексом. Більше того, за його словами, фірма ТОВ «Нафтогаз Тепло» нібито погано виконує роботу з управління ТЕЦ.
 
Вивчивши клопотання, судді відмовили у його задоволенні. Вони зазначили, що вказана ТЕЦ була заарештована у межах іншого провадження, з якого було виділено це, яке перебуває на розгляді в суді. На ТЕЦ наклали арешт, оскільки, на думку слідства, вона є знаряддям вчинення кримінального правопорушення.
 
Нагадаємо, детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили п’ятьом особам про підозру у заволодінні майном держави (природним газом) в особі НАК «Нафтогаз України» вартістю понад 729,8 млн гривень.
 
Раніше, у компанії ТОВ «Нафтогаз тепло» заявили про можливу диверсію на електротехнічному обладнанні Новороздільської ТЕЦ, яка б могла б призвести до надзвичайної ситуації та загрожувала не тільки знеструмленням теплоелектроцентралі, але й можливими «вибухами та пожежами». 
 
Коментарі (0)