ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВивезення ТПВ можуть виключити із складу послуг утримання будинків

Вивезення ТПВ можуть виключити із складу послуг утримання будинків

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує вивести послуги з вивезення побутових відходів із складу послуг з утримання будинків і зі сфери дії закону «Про держзакупівлі».

Згідно з проектом закону пропонується виключити послуги з вивезення побутових відходів із складу послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Пропонується визначати на конкурсній основі суб'єкти господарювання, які здійснюють у межах певної території надання послуг з вивезення побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

Крім того, пропонується, що орган місцевого самоврядування може утворювати спеціалізоване підприємство комунальної власності з метою виконання функцій виконавця послуг з поводження з побутовими відходами, укладання договорів із споживачами на надання таких послуг та суб'єктів господарювання на надання послуг з вивезення, переробки та захоронення побутових відходів, а також проведення розрахунків за надані послуги. Витрати на утримання такого підприємства включаються в тарифи на послуги з вивезення побутових відходів в розмірі, не перевищує 5% планової виробничої собівартості таких послуг.

Більш того, планується виключити послуги щодо поводження з побутовими відходами зі сфери дії закону «Про держзакупівлі».

Також законопроектом пропонується заборонити встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів нижче економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво і стимулювати впровадження передових технологій переробки та утилізації побутових відходів шляхом підвищення.

РБК-Україна

 
Коментарі (0)