ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВизначено долю газовидобутку на Чорноморському шельфі

Визначено долю газовидобутку на Чорноморському шельфі

Україна підписала з рядом компаній Угоду про розподіл продукції, котра видобуватиметься на шельфі Чорного моря. У першому пошуковому періоді компанії-інвестори вкладуть мінімум 350 млн дол.

У присутності Президента Віктора Януковича підписано Угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маячна та структури Субботіна у Чорному морі. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Глави держави.

Угоду підписали Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, виконавчий Віце-президент у Південно-Східній Європі компанії «Ені Юкрейн Шеллоу Вотерс» Джузеппе Танноя та директор у Росії, країнах СНД та Північній Європі з питань стратегічного партнерства компанії «ЕДФ Юкрейн Шеллоу Вотерс» П’єр де Фірма де Пер’ї.

«Розвиток енергетичної інфраструктури - це стратегічне завдання, яке є перед Україною, і співпраця з  міжнародними компаніями, безумовно, для нас відкриває нові можливості», - зазначив Віктор Янукович.

«Підвищення рівня енергетичної безпеки України, а також зменшення, я сказав би, того тиску, який є в енергетичних питаннях, забезпечення поставок енергоносіїв як на внутрішній ринок України, так і сприяння розвитку економіки України - це ті цілі, які ми ставимо перед собою у співпраці з нашими партнерами», - наголосив Президент.

За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, у першому пошуковому періоді компанії-інвестори вкладуть мінімум 350 млн дол., буде проведено 3D-зйомку та пробурено чотири свердловини.  

«У рамках проекту до кінця поточного десятиліття очікується збільшення щорічного видобутку нафти і газу на 2-3 млн. тонн умовного палива», - заявив Едуард Ставицький.

Він також зазначив, що компанії-інвестори мають право на 75% добутого об’єму прибуткових вуглеводнів.

Серед компаній частки розділені таким чином: Ені - 50%, ЕДФ - 5%, Води України - 35%, Чорноморнафтогаз - 10%.

 
Коментарі (0)