ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаВіялових відключень електроенергії в Україні із-за нестачі вугілля не буде

Віялових відключень електроенергії в Україні із-за нестачі вугілля не буде

На крайній випадок будуть застосовуватися графіки, коли в окремих регіонах будуть виключати світло по декілька годин. Заявив керівник «Укренерго» Ковальчук Всеволод.
Віялових відключень електроенергії в Україні у зв’язку з нестачею вугілля не буде. На крайній випадок будуть застосовуватися графіки, коли в окремих регіонах будуть виключати світло по декілька годин. Про це розповів керівник «Укренерго» Ковальчук Всеволод, відповідаючи на найпоширеніші запитання у відеозверненні.
 
«Вибіркового відключення світла ми робити не будемо. Саме для того, щоб зарадити цій ситуації, Кабінет міністрів і впровадив надзвичайний стан в енергетиці», - сказав він. В той самий час Ковальчук запевнив, що відключати світло не будуть, а якщо і будуть, то це буде спочатку обговорено, потім буде виконано план та оприлюднено графіки, і відключення будуть тривати близько години.
 

«З цієї ситуації ми можемо легко вийти. Для цього промислові користувачі мають знизити використання електроенергії всього на 10 відсотків. Якщо так само буде робити і населення, то ми впораємося з цією проблемою. Якщо кожен, хто прийде додому і увімкне на кілька лампочок менше, то це дасть хороший результат», - наголосив керівник «Укренерго». Як відомо, з 25-го січня залізничне сполучення з Донбасом блокують активісти, які проти торгівлі з окупантами та проти фінансування тероризму за рахунок України.  

 
Коментарі (0)