ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВіялових відключень під час опалювального сезону не буде

Віялових відключень під час опалювального сезону не буде

В Міненерго розповіли, що навіть при температурі мінус 40 в Україні взимку не буде перебоїв з постачанням електроенергії.

В Міненерго розповіли, що навіть при температурі мінус 40 в Україні взимку не буде перебоїв з постачанням електроенергії.

В Україні немає жодних підстав для віялових відключень чи "блекаутів" під час цьогорічного опалювального сезону.

Про це заявив  міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в інтерв’ю Укрінформу

"Я не бачу жодних передумов для того, щоб в Україні були віялові відключення чи "блекаути". Навпаки, ми маємо можливості для експорту електроенергії, а не тільки для забезпечення внутрішніх потреб населення і промисловості. Тому це не актуально",- заявив Насалик.

За його словами, найскладніша ситуація була влітку, коли згідно з планами ремонтних робіт, в Україні працювало лише 10 атомних блоків. 

"Натомість, зараз абсолютно інша ситуація. У нас уже введено у дію 4-й "запорізький" блок. Упродовж місяця ще чотири атомних блоки входять у загальну роботу, а чотири блоки –  це 4 тис. Мвт",- пояснив міністр.

Він підкреслив, що навіть при температурі мінус 40 в Україні взимку не буде перебоїв з постачанням електроенергії населенню та промисловості.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що уряд не підтримує і не ухвалюватиме жодних рішень щодо підвищення ціни на газ для населення у новому опалювальному сезоні.

Відзначимо, що ще всередині червня Кабінет міністрів затвердив заходи щодо підготовки до опалювального періоду, й наразі відповідальність за цю роботу лежить здебільшого на місцевих керівниках.

 

 
Коментарі (0)