ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ’їзд великогабаритного транспорту в Київ почали фізично обмежувати

В’їзд великогабаритного транспорту в Київ почали фізично обмежувати

Щоби убезпечити столичні дороги від руйнування через проїзд великогабаритного транзитного транспорту на в’їздах у місто встановлюють спеціальні обмежуючі пристрої — ворота.

 

Щоби убезпечити столичні дороги від руйнування через проїзд великогабаритного транзитного транспорту на в’їздах у місто встановлюють спеціальні обмежуючі пристрої — ворота.

Габаритні ворота з’явилися на перетині вулиці Бориспільської з Бориспільським шосе. Конструкція складається з підвісної балки для попередження водіїв про перевищення допустимих норм висоти автомобіля. Відповідні дорожні знаки попереджають водіїв, що попереду — контрольні ворота.

Габаритні ворота на в’їзді в Київ. Фото Департаменту транспортної інфраструктури

За інформацією Департаменту транспортної інфраструктури, силами Центру організації дорожнього руху нині влаштовано фундаменти і розпочато виготовлення металевих конструкцій габаритних воріт для встановлення за адресами:

— вул. Міська — вул. Курортна;

— вул. Милославська — вул. Радосинська.

Комунальною корпорацією «Київавтодор» проводяться інженерно-вишукувальні роботи для визначення місця влаштування фундаменту на перехресті вул. Промислова — автошлях Т-1016. Замовлено конструктивні елементи габаритних воріт.

Зі свого боку Укравтодор повідомляє, що на автотрасах держави запроваджено пристрої, що зважують фури русі. Це може стримати власників вантажів понаднормово завантажувати фури, які, рухаючись дорогами, руйнують дорожнє покриття. Система зважування-в-русі — інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм. Кожен такий майданчик комплексно збирає інформацію про автомобілі, які рухаються дорогою, у режимі реального часу.

 

 

 
Коментарі (0)