ГоловнаНовини ЖКГПодіїВійськовим пообіцяли виплатити заборгованість у 1,5 млрд грн

Військовим пообіцяли виплатити заборгованість у 1,5 млрд грн

Президент Володимир Зеленський доручив Уряду виплатити заборгованість українським військовослужбовцям. Йдеться про 1,5 млрд гривень
Президент Володимир Зеленський доручив Уряду виплатити заборгованість українським військовослужбовцям. Йдеться про 1,5 млрд гривень, про це повідомила пресслужба Офісу президента.
 
Про це свідчить указ №532/2021 від 13 жовтня, який набирає чинності з дня опублікування.
 
Крім виплат заборгованостей, президент постановив виплатити одноразові премії військовим та ветеранам війни з нагоди Дня захисників і захисниць України. Так, Зеленський хоче забезпечити їхні соціальні гарантії.
 
Також Кабінет міністрів за дорученням Зеленського має розробити та внести до Верховної Ради законопроєкт, яким удосконалюватиметься система грошових виплат військовим "з урахуванням кращого досвіду провідних іноземних держав". Уряд має час до 31 грудня, а також повинен щоквартально звітувати про стан виконання заходів для соціального захисту ветеранів війни та сімей загиблих, зокрема про їхні права на житло.
 
До кінця 2023 року Кабмін спільно з обласними адміністраціями та КМДА має забезпечити у кожному регіоні центри для психологічної реабілітації  військовослужбовців та ветеранів.
 

Міністерство оборони виділило на погашення боргів перед військовослужбовцями 3,7 мільярда гривень, з яких 1,8 мільярда підуть на оздоровлення. 

 
Коментарі (0)