ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024В.Кличко:"Люди не зможуть платити за такими тарифами!"

В.Кличко:"Люди не зможуть платити за такими тарифами!"

Уряд повинен зафіксувати ціну газу для бюджетних установ на рівні 11,2 грн за 1 куб.м
Уряд повинен зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб.м замість ринкових 35 грн, а також погасити місцевим бюджетам різницю в тарифах за минулі роки, щоб зберегти тарифи на тепло і гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону, вважає київський міський голова Віталій Кличко, про це повідомляє пресслужба мера.
 
"Столиця, як і інші міста, готується почати опалювальний сезон. Технічно ми готові. Але, як ви знаєте, є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної ... Асоціація міст України запропонувала центральної влади конкретні рішення, які дозволять вчасно почати поставки тепла і гарячої води населенню, - сказав Кличко.
 
Він повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра Денису Шмигаль з питаннями, відповіді на які той повинен дати в парламенті під час "Години уряду".
 
"Зокрема, уряд повинен зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб.м замість ринкових 35 грн", - підкреслив мер Києва.
 
Разом з тим за його словами, НАК "Нафтогаз" повинен негайно вилучити дискримінаційні норми договорів на поставку газу. При цьому місцевим бюджетам повинна бути погашена різниця в тарифах минулих років і закладена компенсація на майбутнє, зокрема у вигляді збільшення на 5% зарахування ПДФО, щоб зберегти тарифи на тепло і гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону.
 

"Тому що люди не зможуть платити за такими тарифами! Не зможуть покрити цю різницю і місцеві бюджети, на які сьогодні намагаються перекласти всю тяжкість!" - зазначив Кличко. 

 
Коментарі (0)