ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГВ.Кличко:"Суворі карантинні обмеження боляче вдарять як по бізнесу, так і по економіці міста"

В.Кличко:"Суворі карантинні обмеження боляче вдарять як по бізнесу, так і по економіці міста"

Влада Києва ініціюють пакет пільг і преференцій для малого і середнього бізнесу Києва на період суворих карантинних обмежень
Влада Києва ініціюють пакет пільг і преференцій для малого і середнього бізнесу Києва на період суворих карантинних обмежень, повідомив мер української столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.
 
"Суворі карантинні обмеження боляче вдарять як по бізнесу, так і по економіці міста. Тому на найближчій сесії Київради я винесу на розгляд депутатів проект рішення про розширення пільг для малого і середнього бізнесу столиці. Ввівши такі пільги - і для бізнесу, і для киян в цілому - місто недоотримає багато коштів в бюджет. Але ми йдемо на це, тому що розуміємо, як складно сьогодні утриматися бізнесу і вижити людям. Всі виклики ми повинні подолати разом - спільними зусиллями", - підкреслив Кличко.
 
Йдеться про зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 грн в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування; зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%; звільнення власників авто на території Києва від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс".
 
Також, в проекті рішення передбачено збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва.
 

"Компенсація відсотків не тільки по кредитах, яку місто вже ввів рік тому, але і за кредитними лініями. А також мова йде про розширення переліку суб'єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми", - пояснив Кличко. 

 
Коментарі (0)