ГоловнаКоментаріГазопостачанняВ.Кістіон:«Нафтогаз» треба ліквідувати. Сама надбудова, що вона виробляє?»

В.Кістіон:«Нафтогаз» треба ліквідувати. Сама надбудова, що вона виробляє?»

НАК «Нафтогаз України» витрачає на своє утримання 1,8 млрд гривень на рік, це повідомив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон
НАК «Нафтогаз України» витрачає на своє утримання 1,8 млрд гривень в рік, це в інтерв'ю ЕП розповів віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.
 
Відповідаючи на питання, чи вважає він за необхідне ліквідувати Нафтогаз, Володимир Кістіон відповів: «Так. Я вважаю, що треба провести демонополізацію. НАК може залишитися як юридична особа в сегменті газового ринку і працювати як газовий дистриб'ютор на рівних умовах з іншими компаніями».
 
При цьому віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон уточнив, що мова не йде про ліквідацію Нафтогазу і всіх компаній, що входять в нього.
 
«Мова йде тільки про ліквідацію надбудови. Що вона робить? Знаєте, скільки грошей вона витрачає на своє утримання? 1,8 млрд гривень в рік. Це адміністративні витрати на одну тільки надбудову», - заявив Кістіон.
 
Кістіон також зазначив, що для того, щоб почати процес ліквідації необхідно завершити анбандлінг - від'єднання діяльності з транспортування газу. Потім, за його словами, слід відокремити «Укргазвидобування», а НАК може існувати як трейдер, це його право.
 
«Процес відділення активів від Нафтогазу пов'язаний з розглядом судової суперечки в Стокгольмі. Як тільки буде рішення, з'явиться відповідь на цей питання в якому році Нафтогаз можна ліквідувати», - сказав він.

Кістіон зазначив, що відділення ГТС від НАК «Нафтогаз України» відбудеться протягом максимум трьох місяців з дня прийняття рішення суду. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
25 Жовтня 2017 p. 22:40
У цьому місяці "Київгаз" довго-довго не надсилав платіжки. Споживачі завмерли в очікуванні якогось нового шахрайства, будували різні догадки. Але дійсність, як завжди, виявилася ще гіршою, ніж самий поганий прогноз. У субсидіантів повідвалювались щелепи, коли вони побачили, що субсидія їм зазначена із знаком "мінус"; тобто, до нарахованої суми субсидію додали, а не відняли. Виходить, тепер споживач субсидує "Київгаз", а не навпаки.
Коля Пухов
25 Жовтня 2017 p. 23:05
В.Кістіон:«Нафтогаз» треба ліквідувати. Сама надбудова, що вона виробляє?» --------------------------------------------------------------------------------------Існує багато видів узаконених шахрайств , наприклад, "ліквідація" держустанови без правонаступництва.Кожна держустанова (юридична особа) регулярно проходить процедуру так званої ліквідації -- після переобліку держустанова змінює код ЄДРПОУ. При цьому всі укладені договори з "ліквідованою" держустановою автоматично стають не дійсними. ------------Наприклад, договори стосовно надання комунальних послуг.