ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВлада готуватиме енергетику до весняних повеней посеред зими

Влада готуватиме енергетику до весняних повеней посеред зими

Міненерго розробило спеціальний План основних заходів щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2016 році підприємствами паливно-енергетичного комплексу. Відзвітувати про виконані заходи об’єктам ПЕК необхідно до середини лютого

Міністерство енергетики та вугільної промисловості підготує підприємства паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) до проходження весняних паводків, повенів та пропуску льоду. Відповідний План основних заходів затверджено ще 14 січня. Документ передбачає забезпечення готовності органів управління, сил і засобів Міненерговугілля до оперативного реагування при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, передає прес-служба Мінрегіону.

«…Підприємства до середини лютого мають розробити плани організаційних і практичних заходів щодо пропуску льодоходу, весняної повені та паводків у 2016 році, визначити об’єкти, що можуть зазнати негативного впливу природних явищ, розробити заходи щодо забезпечення їх сталого функціонування під час пропуску льодоходу, повені та паводків, а  також створити оперативні штаби та оперативні (мобільні) групи для  керівництва роботами з пропуску льодоходу, повені та паводків», - зазначають у відомстві.

Окрім того, відповідно до Плану необхідно перевірити стан гідроспоруд, водосховищ, ставків та об’єктів, які розташовані у зоні впливу шкідливої дії льодоходу, повені та паводків, та вжити заходів для забезпечення їх готовності до паводку, пропуску льодоходу та повені.

«Особливу увагу Міненерговугілля звертає на забезпечення сталого функціонування протипаводкових комплексів у басейнах річок Карпатського регіону і додержання режимів роботи водосховищ Дніпровського каскаду та в басейнах річок Дністер, Дунай, Південний Буг,  Сіверський Донець», - наголосили в міненерго.

Відзвітувати про проведення заходів та приведення до готовності об’єктів ПЕК до повенів, паводків та пропуску льоду весною 2016 року, підприємства повинні до 15 лютого.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні споживання електроенергії впало до мінімуму. Коштів не вистачає навіть на поточну підтримку ТЕС. На думку експертів, щоб уникнути занепаду української енергетики, потрібно наростити експорт.

 
Коментарі (0)