ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВлада Херсону просить обленерго не зривати опалювальний сезон

Влада Херсону просить обленерго не зривати опалювальний сезон

Дії Херсонських міських електричних мереж ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» є грубим порушенням Закону України «Про теплопостачання».
Відключення об’єктів теплопостачання від електроенергії в опалювальний період, тим більше за умов значного зниження температури повітря, стали причиною звернення міської влади до керівництва ПАТ «ЕК «Херсонобленерго».
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Херсонської міськради.
 
За останні дні в Херсоні, як і по всій Україні, тримаються складні погодні умови зі значним зниженням температура повітря, яка вночі сягає – 20 градусів, та сильними поривали вітру до 20 м/с. В цей час підприємство ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» розповсюдило в засобах масової інформації графік відключення від електропостачання у зв’язку з проведенням «Херсонськими міськими електричними мережами» капітального ремонту і технічного обслуговування трансформаторних підстанцій та повітряних ліній електромереж. Графіком передбачено відключення трансформаторних підстанцій з 1 лютого з 9:00 до 16:00.
 
Відключення об’єктів теплопостачання призводить до розморожування внутрішньобудинкових мереж, виникнення аварійних ситуацій (гідравлічного удару) на зовнішніх мережах теплопостачання, виводу з ладу обладнання котелень, теплових пунктів, врешті-решт – зриву проходження опалювального періоду 2011/12 року. 
 
Протягом січня 2012 року сталося 33 відключення від електропостачання котелень, теплових пунктів без попередження МКП «Херсонтеплоенерго», загальною тривалістю 70 годин (2 доби 22 години) та 13 відключень тривалістю 5,4 години з попередженням теплопостачального підприємства. Більша частина відключень тривала від півгодини до майже 12 годин.
 
Знеструмлення теплопостачальних об’єктів не лише спричиняє погіршення температурного режиму у житлових будинках, організаціях та установах. «Херсонтеплоенерго» несе збитки через зменшення реалізації виробленої теплової енергії та виконання ремонтних робіт на об’єктах теплопостачання.
 
Дії Херсонських міських електричних мереж ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» є грубим порушенням Закону України «Про теплопостачання», яким заборонено в опалювальний період відключення об'єктів теплопостачання від систем енергопостачання як об’єктів життєзабезпечення та стратегічного призначення.
 
Тож за дорученням міського голови його перший заступник В.Котенков звернувся до голови правління ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» І.Сафронова з проханням вжити заходів щодо забезпечення надійного електропостачання об’єктів теплопостачання міста у відповідності до вимог чинного законодавства.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)