ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВлада Криму закликає повернути пляжі людям

Влада Криму закликає повернути пляжі людям

У Криму необхідно збільшувати кількість комунальних пляжів, а також забезпечити максимальну доступність пляжів загального користування

У Криму необхідно збільшувати кількість комунальних пляжів, а також забезпечити максимальну доступність пляжів загального користування.

Про це заявив Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов на республіканській нараді з питань підготовки пляжних територій Криму до курортного сезону-2012, інформує прес-служба Радміну АРК.

«Необхідно робити пляжі максимально відкритими, розширювати мережу комунальних пляжів, тому що це не тільки забезпечує дохідну частину бюджету, але і сприяє формуванню позитивного іміджу Криму», - сказав А. Могильов.

На нараді було відзначено, що однією з основних проблем при підготовці до курортного сезону є недостатня оснащеність або відсутність на пляжах необхідної інфраструктури. Зокрема, ця проблема характерна для Ленінського і Роздольненського районів, а також Керчі. «Організація пляжного відпочинку – важлива складова іміджу Криму. Необхідно шукати резерви для забезпечення належної інфраструктури на пляжах і створення максимально комфортних умов для відпочиваючих», - підкреслив А.Могильов.

Крім того, на деяких пляжах не забезпечується своєчасна санітарна очистка території. У зв'язку з цим органам місцевого самоврядування поставлено завдання розривати договори з орендарями, які неефективно використовують пляжні зони. При цьому питання по «проблемним» пляжам, що знаходяться у віданні центральних міністерств і відомств, будуть вирішуватися на рівні Кабінету Міністрів.

Органам місцевої влади доручено забезпечити контроль за своєчасним проведенням обстеження дна акваторії пляжних зон та отриманням паспортів готовності. «Я прошу всі органи місцевого самоврядування провести роботу з об'єктами господарювання з питань підготовки пляжних зон до курортного сезону. Пляжі повинні отримати паспорти готовності. Той, хто не відкриє пляж до 1 травня, боюся, не відкриє його і до 1 вересня. Це всі повинні розуміти», - резюмував А.Могильов.

Довідка:
У Криму налічується 558 пляжів, з них 339 – пл.яжі санаторно-курортних, оздоровчих установ, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 219 – пляжі загального призначення. Користувачами пляжних зон в Криму є 115 підприємств, установ, організацій державної власності, 76 – комунальної, 332 – приватної, 35 – міжнародних організацій та юридичних осіб інших держав.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)