ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада Криму заплуталася у газовій статистиці

Влада Криму заплуталася у газовій статистиці

В Криму влада по-різному оцінює ступінь газифікації населених пунктів півострова.

Перший заступник Республіканського комітету АРК з палива, енергетики та інноваційної політики Вадим Жданов повідомив журналістам, що села Криму газифіковані на 44,4%, а ступінь газифікації міст становить 87,8%. «На початку 2012 року Крим був газифікований на 72,5%. У середньому на 2,5% на рік в автономії збільшується відсоток газифікації. Якщо брати співвідношення з іншими областями України, то я б не сказав, що в Криму найгірший показник. Є області, де набагато менший відсоток газифікації», - зазначив чиновник.

Пан Жданов нагадав, що ще в 2005 році на повну газифікацію АРК було потрібно близько 3 млрд грн. Нині сума необхідних коштів значно вища. Він також зазначив, що в поточному році на газифікацію півострова з республіканського бюджету було виділено близько 30 млн грн. Кошти підуть на газифікацію сіл Степове і Валентинове Сакського району, мікрорайонів Сімферополя Біле, Кам’янка, Хошкельди, а також Добровської долини (Сімферопольський район).

Втім, дані Рескому та Радміну Криму істотно різняться. Як раніше повідомляла «У.К.», віце-прем'єр Криму Азіз Абдуллаєв на апаратній нараді 1 жовтня, повідомив про те, що 6 жовтня буде газифікований Білогірськ. А Головним управлінням інформаційної політики Радміну АРК, було відзначено, що це місто єдине негазифіковане у Криму. 

 
Коментарі (0)