ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВлада Луганської області знає, як покращити стан ЖКГ

Влада Луганської області знає, як покращити стан ЖКГ

Представники керівництва Луганської області обговорили з керівництвом Мінрегіону механізми погашення заборгованість водників Луганська перед енергетиками, яка на сьогодні становить понад 669 млн грн.

В ході сьогоднішньої колегії Мінрегіону України «Про підсумки роботи житлово-комунального господарства в 2011 та завдання на 2012 роки» представники керівництва Луганської області представили Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України низку пропозицій щодо поліпшення стану ЖКГ Луганської області.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Луганської ОДА.

Зокрема, представники керівництва Луганської області обговорили з керівництвом Мінрегіону механізми погашення заборгованість водників Луганська перед енергетиками, яка на сьогодні становить понад 669 млн грн, а також погашення кредиторської заборгованості за виконані в 2011 році роботи, яка виникла через недофінансування з державного бюджету.

Крім того, обговорювалося проблемне питання зносу спецавтотранспорту для вивозу твердих побутових відходів (ТПВ): цей показник на сьогодні перевищив 62%. Як зазначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Віктор Павлов (що відповідає за питання розвитку інфраструктури, регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ), значний час парк не оновлюється. Це призводить до утворення несанкціонованих звалищ.

Для поліпшення санітарного очищення населених пунктів та організації роздільного збору ТПВ необхідно вирішити питання цільового фінансування для оновлення парку спецавтотранспорту.

«Що стосується житлового будівництва, то для збільшення введення обсягів житла необхідно на державному рівні прийняти рішення - звільнити від сплати 3% кредитної ставки позичальників, які мають неповнолітніх дітей (до 18 років)», - вніс пропозицію Віктор Павлов.

Крім того, на думку голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, для подальшого розвитку житлового будівництва необхідно зменшити кредитні ставки по іпотечних кредитах до 5% і нижче, збільшити державну підтримку громадянам з будівництва доступного житла від 30% до 50% вартості житла, а також надати розстрочку платежів учасникам цієї програми.

Нагадаємо, що сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк з робочою поїздкою перебуває у Києві. Основною метою його візиту є участь у колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства «Про підсумки роботи житлово-комунального господарства в 2011 і завданнях на 2012 рік». Крім того, від Луганської області у колегії взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Павлов і начальник Головного управління житлово-комунального господарства Олександр Голуб.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)