ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада Львівщини протестує проти сланцевого газу

Влада Львівщини протестує проти сланцевого газу

Для забезпечення енергетичної безпеки в Україні досить корисних копалин та альтернативних джерел. Тому Львівська обласна рада не буде узгоджувати договір про видобуток сланцевого газу з компанією Chevron

Львівська облдержадміністрація не буде узгоджувати договір про видобуток сланцевого газу з компанією Chevron, поки не отримає відповідей на питання про екологічні загрози для регіону, заявив голова Львівської облдержадміністрації Петро Колодій.

«Поки не буде документів і не буде все зрозуміло, Львівська облрада не буде покладати на себе зобов'язання, - заявив губернатор. - Ми неодноразово просили дати чітку відповідь за хімічним складом речовини, за допомогою якого відбувається гідророзрив, а також про екологічні наслідки такої діяльності. Ні на одне питання ми не отримали відповіді».

Чиновник також зазначив, що для забезпечення енергетичної безпеки в Україні досить корисних копалин та альтернативних джерел. «Нам потрібно ефективно використовувати те, що у нас є, впроваджувати енергозберігаючі технології, а не дивитися на сланець. Адже ми розуміємо, що сьогодні однією з світових проблем є проблема питної води, і говорячи про сланці, ми ставимо на шальки терезів проблему енергетичну і проблему питної води. І тут нам потрібно бути відповідальними перед народом і нашими дітьми. Адже якщо заміна сланцю існує, то заміни воді - немає», - впевнений пан Колодій.

Джерело: Інтерфакс Україна

 
Коментарі (0)