ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада може підняти ціну на газ уже в наступному році

Влада може підняти ціну на газ уже в наступному році

Влада має намір підняти ціну на газ до ринкової вже в наступному році. Якщо це все ж таки станеться, то НАК «Нафтогаз» втратить державну дотацію в розмірі 32 млрд грн.

Уряд може підняти ціну на газ до ринкової вартості вже в наступному році. Зокрема, раніше планувалося підвищувати ціну на газ у 2017 році. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє «Укрінформ».

Зокрема, Прем’єр наголосив, що з 2015 року планується скорочення дотацій «Нафтогазу» з 110 млрд до 32 млрд.

«У поточному році ми продотувати "Нафтогаз" на 110 мільярдів. У 2015 році ми передбачаємо трикратне скорочення дотацій до 32 мільярдів. Ця дотація буде знята з "Нафтогазу" в тому випадку, якщо ми піднімемо ціни до ринкових умов і за таких обставин доходи від підняття цін підуть безпосередньо на субсидії для громадян України, які потребуватимуть допомоги у зв'язку із зростанням цін і тарифів. Згідно з очікуваннями, це може бути від 15 до 20 мільйонів громадян», - підкреслив пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, бюджетні організації у цьому році скоротили споживання природного газу на 20% у порівнянні з минулорічним періодом.

 
Коментарі (1)
Sergiy1
29 Грудня 2014 p. 15:22
Ринкова ціна це правильно! Але не так як завжди.1.В економічно обгрунтованому тарифі на газ має бути інвестскладова за рахуном якої монополіст має поставити у споживача сам або за допомогою підрядників квартирні прилади обліку і тільки тоді виставляти рахунки за новим тарифом. При зменшенні фактичного споживання відносно сьогоднішніх норм в двічі, як свідчить досвід можна в двічі збільшувати тариф.2.Можна позбавити монополіста його виключного права на встановлювати обліку в квартирах. Тоді тариф зменшиться на інвесткладову, а лічильники встановлять субєкти енергосервісного бізнесу і дуже швидко. Крім того приватний бізнес вдвічі дешевше виконає такі роботи..