ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Влада міста Куп'янськ планує відмовитись від централізованого опалення

Влада міста Куп'янськ планує відмовитись від централізованого опалення

Влада міста Куп'янськ в Харківській області розробляють стратегію децентралізації системи опалення. Головна причина відмови від централізованого опалення - висока вартість послуги.
Влада міста Куп'янськ в Харківській області розробляють стратегію децентралізації системи опалення. Про це повідомляє прес-служба Куп'янського міськради.
 
Причин відмови від централізованого опалення декілька. 
 
Перша – це застаріле обладнання теплопостачального підприємства і практично повністю зношені тепломережі. Їх реконструкція потребує значних коштів. 
 
Друга причина – висока вартість послуги. Саме невідповідність вартості та якості  послуги теплопостачання спонукала городян відключатись від центрального опалення починаючи з 2004 року окремими квартирами.
 
Наразі теплозабезпечення міста здійснюється обласним КП «ОІТЦ», в експлуатації якого перебуває 16 котелень, 15 з яких на сьогодні є збитковими. Обладнання на більшості котелень нашого міста було встановлено ще у 1960-1970 роках. Фактично на всіх цих котельнях необхідно провести модернізацію і замінити обладнання на більш сучасне. Така ж ситуація і з тепломережами. У 2018 році за кошти обласного бюджету в місті  розпочаті роботи з технічного переоснащення двох котелень, трьох окремих ділянок теплових мереж, проведено капітальний ремонт котлів в котельні смт.Ківшарівка. Такі роботи потребують великих інвестицій протягом кількох років.
 
На думку влади міста, вирішити проблему можливо тільки при переході на автономне опалювання. 
 
На першому етапі запропоновано завершити роботу по відключенню абонентів від чотирьох найбільш нерентабельних котелень: по вулицям Тополина 4, вул.Красна, Центральна 100, вул.Перша Цукрозаводська.
 
Вже у січні розпочнеця інформування мешканців будинків, які планується відключити  від централізованого опалення, щодо порядку його проведення. Натомість, для забезпечення людей теплом у наступному році, пропонується встановлення у квартирах автономного газового або електроопалення.
 

Для незахищених верств населення міська влада планує передбачити виділення одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету для часткового покриття витрат на встановлення індивідуального опалення та її виплати.  

 
Коментарі (0)