ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВлада обіцяє «не затягувати» із документами на субсидії

Влада обіцяє «не затягувати» із документами на субсидії

Уряд запевняє, що через 9 днів українці отримають разом із платіжками за ЖКП документи для отримання субсидії. Бланки та інструкції щодо їх заповнення уже друкуються.

Українцям обіцяють надіслати необхідні для отримання субсидії на ЖКП документи до 15 квітня. Ряд Міністерств, обласні ради та адміністрації вже розпочали роботу щодо виготовлення підприємствами, які надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення, бланків заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, і доставку їх споживачам. Про це повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунальних послуг.

У Мінрегіоні зазначають, що наразі у областях триває виготовлення бланків заяв та декларацій про доходи, листівок-повідомлень та інструкцій про порядок заповнення бланків. Відтак, у кожному населеному пункті визначено підприємство, яке і займається виготовленням та доставкою документів до споживачів.

«До 15 квітня 2015 року усі споживачі разом із платіжками на житлово-комунальні послуги мають отримати документи, необхідні для призначення житлової субсидії», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, новий порядок надання субсидій за спрощеним механізмом не сподобався українцям. Громадяни зауважують, що не лише не розуміють нового порядку, а й бояться допустити помилку при декларуванні доходів, бо новий штраф за це вдвічі більший від теперішнього.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
08 Квітня 2015 p. 21:36
Чому "УК" не ставить до відома читачів, що бланки заяви та декларації можна роздрукувати з цього сайту? Заповнити і відвезти до управління соцзахисту, не чекаючи, поки ці бланки вкинуть у поштову скриньку?