ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВлада обіцяє повернути світло окупованому Донбасу

Влада обіцяє повернути світло окупованому Донбасу

Міненерго обіцяє відновити електропостачання у зоні АТО. Крім цього, уряд щоденно доручає відомству проводити необхідні роботи на лініях електропередач цих територій.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості  докладає зусиль для відновлення електропостачання в зону проведення АТО. Про це сьогодні під час круглого столу заявив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік.

«Наше завдання - все зробити, щоб люди, які там знаходяться (в окупованих районах Луганської та Донецької областей - ред.), отримували електроенергію. Нехай навіть там буде одна наша людина, вона все одно має отримувати нормальну електричну енергію», - заявив він.

Чиновник відзначив, що Міненерго майже щодня отримує доручення від уряду про необхідність відновлення ліній електропостачання та  інфраструктури задля подальшого забезпечення електропостачання на цих територіях.

«У нас люди гинуть на відновленні ліній електропостачання, на відновленні газових мереж, але ми робимо все, щоб для наших громадян поняття зони АТО в плані енергетики не існувало», - резюмував замміністра.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, український уряд не сплачуватиме за електропостачання тимчасово не підконтрольних йому територій Донецької та Луганської областей. У Кабміні наголошують, що НКРЕКП має розробити чіткий алгоритм розподілу коштів.

 
Коментарі (0)