ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада планує отримати новий кредит на газ від ЄС

Влада планує отримати новий кредит на газ від ЄС

Кабмін заявляє про плани отримати кредит від Євросоюзу на придбання природного газу. В той же час, чиновники наголошують, що Україна в змозі пройти зиму без купівлі «блакитного» палива з Російської Федерації.
Уряд планує отримати кредит від Європейського союзу на придбання природного газу. Чиновники заявляють, що наразі Україна може пройти зимовий період без російського газу. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.
 
«Ми зможемо пережити зиму без закупівлі російського газу. Зараз ми працюємо над тим, щоби отримати револьверний кредит на постійну закупівлю газу від країн-членів Європейського Союзу», - зазначив він.
 
Окрім того, посадовець повідомив, що уряд прийняв рішення про затвердження нового статуту НАК «Нафтогаз України», яка в минулому році 10 млрд дол. для покриття дефіциту. В цьому році ця цифра знизилась в десять разів.
 
«Ми скоротили дефіцит компанії в десять разів. А в наступному році,  думаю, вона взагалі нічого не отримає, тому що вийде на нульовий беззбитковий рівень», - повідомив Глава уряду. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Газпром» не сподівається, що Україна відновить закупівлю російського газу до кінця року. Але вимагає гарантій щодо закупівлі «блакитного» палива у І кварталі 2016 року.
 
Коментарі (0)