ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада планує скоротити споживання газу

Влада планує скоротити споживання газу

Влада має на меті скоротити споживання імпортного природного газу до 18 млрд кубометрів на рік. Саме такий показник за минулий рік у сусідньої Польщі.

Влада поставили за мету скоротити споживання газу в країні до 18 млрд куб. м. Саме стільки за минулий рік використала сусідня Польща. Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Це дуже серйозні цифри. Якщо взяти сусідню з нами Польщу, то ця країна в 2013 році спожила всього 18 млрд. кубометрів газу. Ці цифри говорять самі за себе. Нам є на кого рівнятися і нам є куди йти», - наголосив Сергій Савчук.

Чиновник також зауважив, що якби Україна споживала 18 млрд кубометрів газу, то при сьогоднішній видобувній спроможності у 20 млрд куб. м газу, країна могла б експортувати ще 2 млрд кубометрів «блакитного» палива.

 «Наша мета дуже проста. Ми повинні використовувати газу стільки, як у Польщі – 18 млрд. кубометрів», - додав Голова Держенергоефективності.

Зауважимо, що  за минулий рік Україна використала 50 млрд кубометрів газу, з яких 20 млрд куб. м газу спожила промисловість, 8,3 млрд  - підприємства теплокомуненерго, 17 млрд – населення, майже 1 млрд – бюджетні установи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Держенергоефективності хоче замістити імпортований газ за рахунок вирощування енергетичних культур. Хоча, держава не займатиметься посівом культур, а лише створюватиме сприятливі умови для залучення інвесторів.

 
Коментарі (0)