ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВлада продовжує курс на тотальну фіскалізацію малого бізнесу

Влада продовжує курс на тотальну фіскалізацію малого бізнесу

Крім таксі, касові апарати можуть з'явитися у перукарнях, ремонтних компаніях та представниках інших професій. Ставку податку пропонується встановити лише на рівні 5%.
Влада продовжує курс на тотальну фіскалізацію малого бізнесу. Крім таксі, касові апарати можуть з'явитися у перукарнях, ремонтних компаніях та представників інших професій. Як повідомив Pavlovsky NEWS голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев, перелік включає 27 видів послуг.
 
Ставку податку пропонується встановити лише на рівні 5%.
 
Відповідний законопроєкт зараз перебуває на стадії погодження з Міністерством інфраструктури.
 
Нардеп наголосив, що нова хвиля фіскалізації буде виключно добровільною — будь-яка фізична особа-підприємець зможе подати заявку в «Дії» та встановити на свій телефон РРО, а для припинення використання такої опції не треба буде зніматися з реєстрації.
 
Нагадаємо, раніше Данило Гетьманцев повідомив, що в Україні хочуть обмежити ФОП третьої групи єдиного податку можливість співпрацювати з юридичними особами.
 
При цьому Гетманцев зазначив, що це має зупинити практику оформлення працівників як ФОП, а не як штатного працівника, що дозволяє ухилятись від податків. За його словами, такі зміни є частиною загальної реформи оподаткування доходів.

Крім того, він розповів про необхідність заборони схем, за якими працівників оформлюють не в штат (у такому разі потрібно платити 22% ЄСВ, 19,5% ПДФО + військовий збір), а як ФОП (потрібно платити 5% із зарплати). 

 
Коментарі (0)