ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлада утаємничила подробиці нової газової угоди

Влада утаємничила подробиці нової газової угоди

«Нафтогаз» і «Газпром» домовилися про коефіцієнт вартості російського газу на перший квартал. Він забезпечить ціну газу для України у розмірі 268,5 дол. за тис. куб. м, однак розмір самого коефіцієнта посадовці замовчують.

«Нафтогаз» і «Газпром» підписали додаткову угоду за визначенням коефіцієнта, що дає змогу забезпечити ціну російського газу для України в першому кварталі у розмірі 268,5 дол. за тис. куб. м. Про це заявив сьогодні перед засіданням Кабміну Міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький, - повідомляє «Укрінформ».

«Так, все зроблено», - відповів пан Міністр на зазначене питання, не уточнивши дати підписання додаткової угоди, але відзначивши, що це сталося «практично наприкінці свят».

Едуард Ставицький також не уточнив розміру коефіцієнта, підкресливши, що він забезпечує ціну газу у розмірі 268,5 долара за тисячу кубометрів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з початку 2014-го року «Газпром» продаватиме газ Україні за 268,5 дол. за тис. куб. м - відповідне доповнення до Контракту на купівлю-продаж, поставки, про обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік було підписано 17 грудня у присутності президентів України та РФ у Москві.

Пізніше стало відомо, що коефіцієнт вартості російського газу для України буде переглядатися і затверджуватися щоквартально.

 
Коментарі (0)