ГоловнаКоментаріГазопостачанняЦіні на газ прогнозують подальше падіння

Ціні на газ прогнозують подальше падіння

Нова ціна на російський газ матиме тимчасовий характер, оскільки залежатиме від ціни на нафтопродукти. Закордонні експерти прогнозують, що вже у першому кварталі наступного року спостерігатиметься зниження вартості.

Вже протягом першого кварталу 2014-го року Москва може в черговий раз знизити ціну на поставлений в Україну газ. Таку думку висловив експерт європейського енергетичного ринку Оле Інгмар, - повідомляє «ГолосUA».

«Схоже, Кремль почав реалізацію широкої програми лояльності для України, і нинішнє здешевлення блакитного палива стане далеко не останнім, - зазначив, зокрема, він. - У разі розвитку двосторонніх відносин, вже в квітні майбутнього року Київ зможе платити по 215 дол. за тисячу кубометрів імпортованого газу».

При цьому, за рахунок чого таке зниження буде досягнуто, Оле Інгмар не пояснив.

Читайте також: Газ в українські ПГС піде зі знижкою

У той же час про мінливість ціни на газ говорить і Президент України Віктор Янукович.

За його словами, вартість російського газу буде залежати від того, яка буде ціна на нафтопродукти.

«Так, якщо ціна на нафту буде знижуватися, то знизиться і ціна на газ: вона вже буде нижче 268 доларів за тис. куб. м», - сказав Президент.

Таким чином, ще раз наголосив Віктор Янукович, ціна на російський газ може змінюватися і це можуть бути сезонні коливання.

Нагадаємо, що в ході підписаних в минулий вівторок у Москві угод між Україною і РФ, Росія надала Києву кредит у розмірі 15 мільярдів дол. і погодилася постачати газ за ціною в 286,5 дол. за тисячу кубометрів.

 
Коментарі (0)