ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВлада вирішує проблеми ЖКГ за рахунок людей – Королевська

Влада вирішує проблеми ЖКГ за рахунок людей – Королевська

Вирішити проблеми житлово-комунального господарства (ЖКГ) України зможе лише прихід до цієї сфери приватних інвесторів в рамках державно-приватного партнерства.

Вирішити проблеми житлово-комунального господарства (ЖКГ) України зможе лише прихід до цієї сфери приватних інвесторів в рамках державно-приватного партнерства. Про це у Черкасах заявила Наталія Королевська, лідер УСДП, народний депутат України (фракція «БЮТ-Батьківщина»), де разом зі своїм колегою Євгенієм Сусловим провела зустріч з мешканцями міста.

«Створити нову модель ЖКГ, в основі якої будуть якісні послуги і доступний кожному рівень тарифів, можливо лише за умови залучення приватних інвесторів в рамках державно-приватного партнерства. Цьому присвячений закон, що був розроблений та поданий до Верховної Ради України», – зазначила вона, повідомили у прес-службі політика.

На думку Наталії Королевської, першим кроком у реформування ЖКГ має стати запровадження мораторію на підвищення тарифів за послуги на час кризи. Другий – впровадження механізмів державно-приватного партнерства. «Створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – це один з шляхів вирішення проблем, але лише за наявності належних умов з боку держави, бо ОСББ працює лише для нових будинків, які не потребують капітального ремонту. ОСББ не може бути панацеєю від усіх бід. Це інструмент, який дозволяє контролювати людям свої гроші при наявності відповідної самоорганізації», – вважає народний депутат.

Третім кроком має бути залучення приватних інвесторів та усунення монополії постачальників послуг. «І лише тоді ми матимемо конкурентне середовище, якісні послуги та виправданий рівень тарифів, доступний кожному», – впевнена Наталія Королевська.

Лідер УСДП зазначила, що наразі сфера ЖКГ закрита для інвестицій, в ній – монополія постачальників послуг. «Нинішня влада не зробила нічого, що б покращило ситуацію у цій сфері. Всі проблеми житлово-комунального господарства намагаються вирішити за рахунок людей, підвищуючи тарифи. Але підвищення – жодним чином не змінює вкрай низьку якість послуг. А тарифи зростають не лише швидше, ніж зарплати та пенсії, але і швидше, ніж інфляція. Минулого року в деяких регіонах вартість окремих послуг зросла на 200%», – наголосила політик.

«Саме демонополізація та впровадження державно-приватного партнерства вирішить проблему ЖКГ. Ми матимемо якісні послуги, які коштуватимуть недорого», – резюмувала лідер УСДП Наталія Королевська.

У свою чергу перший заступник голови УСДП Євгеній Суслов, наголосив, що перед запровадженням ОСББ державі необхідно провести капітальний ремонт будинків. «Повісити на людей ОСББ – це дуже дорого. Держава несе відповідальність за те, що оновлення житлового фонду так і не було проведено. Відповідно, створювати ОСББ і повісити проблеми держави на людей – неправильно», – зазначив він.

Джерело – ZAXID.NET

 
Коментарі (0)