ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВлада Вінниці відстояла компослуги у суді

Влада Вінниці відстояла компослуги у суді

Під час судового розгляду справи окрім юристів міської ради були присутні й економісти, які перевіляли усі цифри.
23 січня Вінницький окружний адміністративний суд після повторного розгляду справи задовольнив позов виконавчого комітету Вінницької міської ради до Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету щодо якісного надання та контролю житлово-комунальних послуг.
 
Про це під час прес-конференції повідомив заступник вінницького міського голови Володимир Слишинський.
 
За його словами, захищати свої права у суді виконком міської ради розпочав в лютому 2011 року, але позови у судових інстанціях міста були задоволені лише частково, що ставало підставою для політичних спекуляці, певні громадські організації захотіли на міській раді «заробити собі імідж, роблячи вигляд, що вони захищають інтереси громадян міста Вінниці».
 
«Враховуючи те, що не всі вінничани були інформовані про суть даних рішень, окремі політичні сили та громадські організації, по-своєму трактуючи прийняті судами рішення, намагались вводити в оману вінничан, закликаючи людей не сплачувати за комунальні послуги. Ухвала суду від 23 січня цього року підтвердила правомірність дій виконкому». - сказав заступник міського голови.
 
Він розповів, що під час судового розгляду справи окрім юристів міської ради були присутні й економісти, які перевіляли усі цифри. «Коли наші економісти, які працювали з цифрами, перевіряли обгрунтованість цін й почали задавати запитання представнику АМК, який був у суді – то той визнав, що ними (АМК – ред.) жодних цифр не перевірялось. Таким чином нами було доведено, що усі цифри, які у нас були – вони були абсолютно перевірені і достовірні. В результаті Адміністративний суд задовольнив нашу позовну заяву і скасував рішення АМК крім одного пункту по типовому договору. Ми вважаємо, що ми діяли правильно, але єдиною нашою помилкою було те, що ми цей договір назвали типовим, тому незабаром ми змінимо його назву», - повідомив Слишинський.
 
Він також сказав, що вінницький міськвиконком не позиватиметься ні до особи, яка влаштувала «тяганину по судам», ні до цієї громадської організації щодо відшкодування так званих «моральних збитків», які зазнав міськвиконком. «Я не хочу опускатись до рівня тих людей, які цим займаються. Нехай краще з ними займаються ті, кого вони «кинули», - додав Слишинський.
 
Нагадаємо, що Вищий адміністративний суд України повернув до Вінницького окружного адмінсуду справу щодо правомірності застосування типового договору про надання житлово-комунальних послуг, проти якої виступив Антимонопольний комітет.
 
Джерело – ВінницяINFO
 
Коментарі (0)