ГоловнаНовини ЖКГТранспортВлада заявляє про необхідність списання 90% залізничної інфраструктури

Влада заявляє про необхідність списання 90% залізничної інфраструктури

У Мінінфраструктури заявляють, що 90% залізничної інфраструктури необхідно списати через її зношеність. Між тим, у відомстві обіцяють завершити корпоратизацію «Укрзалізниці» вже до весни.

У Міністерстві інфраструктури заявляють, що 90% залізничної інфраструктури необхідно списати. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в ході форуму.

За його словами, такий крок потрібно зробити у зв’язку із зношеністю залізниці.

«Зараз ми маємо таку ситуацію, що понад 90% залізничної інфраструктури вже повинна бути списана, вона зношена. 90% портів зношені, їх обладнання. Більше 80% автодоріг – зношені», - заявив очільник Мінінфраструктури.

Втім, як заявив Міністр, корпоратизацію «Укрзалізниці» планується завершити до весни.

«Корпоратизація практично закінчилась, залишаються технічні нюанси. Я думаю, технічно повністю компанія перейде на нові рейки до 1 березня, тобто абсолютно всі договори будуть перезавантажені», - заявив пан Пивоварський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1грудня 2015 року «Укрзалізниця» розпочала господарську діяльність як публічне акціонерне товариство. Такий крок є одним із пунктів плану щодо реформування залізничної галузі. Формування структури «Укрзалізниці» заплановано на кінець 2020 року.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Січня 2016 p. 21:01
Думаю, Укрзалізниця може бути порізана на металобрухт, який буде продано за кордон подібно до переважної більшості пострадянських промислових підприємств.