ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВласники ВЕС вимагають податкових гарантій в законі про ВДЕ

Власники ВЕС вимагають податкових гарантій в законі про ВДЕ

Прийнятий Верховною Радою закон про вдосконалення умов підтримки «зеленої» генерації максимально наближений до меморандуму між урядом і галуззю, проте в ньому відсутні гарантій для ВДЕ по незмінності податкового законодавства

Прийнятий Верховною Радою закон про вдосконалення умов підтримки «зеленої» генерації максимально наближений до меморандуму між урядом і галуззю, проте в ньому відсутні гарантій для ВДЕ по незмінності податкового законодавства.

Про це заявив глава правління Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) Андрій Конеченков.

«Можна вітати, що більшість депутатів залишилося на позиції підтримки урядового документа», - сказав він в коментарі енергореформи по закінченню голосування по законопроекту в парламенті у вівторок.

У той же час, на думку Конеченкова, прийняття поправки 1203 від глави комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Андрія Геруса, яка передбачає можливість зміни податкового законодавства для ВДЕ в подальшому, є негативним сигналом для інвесторів і підлягає перегляду.

«Поправка 1203, яка може ввести акциз на« зелену »енергетику, суперечить здоровому глузду. Думаю, будемо вносити пропозиції щодо її скасування », - сказав глава УВЕА.

Нагадаємо, Верховна Рада 288 голосами прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №3658 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Варто відзначити, що правка про продовження терміну дії «зеленого» тарифу, про який писали депутатам представники бізнес-спільноти, була підтримана профільним комітетом Верховної Ради і в закон не увійшла.

 

 
Коментарі (0)