ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВлітку Україна планує запастися найдешевшим газом

Влітку Україна планує запастися найдешевшим газом

Прем’єр доручив Міненерго і «Нафтогазу» в літній період закачати в сховища максимальний об'єм газу за найменшою ціною. Окрім того, очільник уряду зауважив на необхідності скорочення частки російського газу в українському енергобалансі.

Уряд доручив Міненерго і «Нафтогазу» в літній період закачати в ПХГ максимальний об'єм газу за найменшою ціною. Відповідне доручення дав Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну.

«Невідкладне завдання для Міненерго і НАК «Нафтогаз» - в літній період закачати максимум газу в українські газові сховища за найнижчою ціною», - сказав пан Яценюк.
 
За словами Прем'єра, уряд очікує ціну на природний газ європейських партнерів на літній сезон від 250 до 300 дол. за тис. куб. м
 
«Це трохи менше, ніж 500 доларів, які нам пропонувала Росія», - зазначив пан Яценюк.
 
«Падіння цін на нафту дає можливість нам скористатися позитивною ринковою кон'юнктурою і не переплачувати Росії», - додав він.
 
Також Прем'єр поставив вимогу подальшого поетапного скорочення частки російського газу в українському енергетичному балансі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», російський монополіст «Газпром» встановив ціну на «блакитне» паливо для України в I кварталі - 329 доларів за тисячу кубометрів.
 
Коментарі (0)