ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВлітку в Україні знову піднімуть пенсії

Влітку в Україні знову піднімуть пенсії

В Україні в липні перерахують прожитковий мінімум, в результаті - підвищаться пенсійні виплати. Про це повідомили в Пенсійному фонді

В Україні в липні перерахують прожитковий мінімум, в результаті - підвищаться пенсійні виплати. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

У прийнятому бюджеті ПФУ сказано, що після підвищення прожиткового мінімуму в липні мінімальна пенсія українців збільшиться на 67 гривень (з 1 497 до 1564 гривень), а максимальна - на 650 гривень (з 14,9 до 15,6 тис. Гривень).

Директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів, що за рік (з квітня 2018 го по квітень 2019 го) середня пенсія найбільше зросла в Києві (+ 18,4%). Далі йдуть Луганська область (+ 17,2%), Донецька (+ 16,1%), Київська (+ 15,9%) і Одеська (+ 15,8%). Найповільніше підвищувалися пенсії на Заході України: в Тернопільській і Рівненській областях, на Буковині, Волині, на Закарпатті, відзначив експерт.

За словами Дорошенко, на сьогоднішній день середня пенсія по країні (в залежності від регіону) відрізняється приблизно на 1860 гривень (Київ - 4059 гривень, Тернопільська область - 2201 гривня).

Нагадаємо, в Україні в березні відбулася масштабна індексація пенсій. Виплати перерахували з урахуванням зростання інфляції і середніх зарплат. Пенсії зросли майже у 9 млн пенсіонерів. Середня надбавка, за даними ПФУ, склала близько 500 грн.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
07 Травня 2019 p. 20:23
Отже, і при новому президенті знецінення гривні продовжиться; я навіть прогнозую , що інфляція буде збільшуватись.
Коля Пухов
07 Травня 2019 p. 20:32
Нехай у вас є певна сума гривень, за які ви можете придбати певну кількість товарів і послуг. Ви не витратили ці гроші, потім пройшов деякий час, товари і послуги здорожчали, і з"ясувалось, що ви можете купити за ці гривні значно їх менше . Фактично це означає , що вас просто-напросто обікрадено.І хто ж крадій? ------------------------------------------------------------------І хто ж крадій? Як не той, хто збільшує нічим не забезпечену грошову масу?