ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ.Наливайченко:«Відповідальність за корупційні схеми в енергетиці лежить на керівництві НКРЕКП»

В.Наливайченко:«Відповідальність за корупційні схеми в енергетиці лежить на керівництві НКРЕКП»

Керівництво Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг несе персональну відповідальність за корупційні схеми на енергоринку
Керівництво Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг несе персональну відповідальність за корупційні схеми на енергоринку.
 
Про це заявив народний депутат Валентин Наливайченко на своїй сторінці Facebook, з посиланням на попередні висновки в рамках роботи тимчасової слідчої комісії парламенту.
 
"Персональна відповідальність за корупційні схеми в енергетиці, зокрема так звані схемі "торгівлі повітрям", лежить безпосередньо на керівництві НКРЕКП. У період з грудня 2019 року по лютий 2020 року, на який прийшовся пік маніпуляцій на балансуючому ринку електричної енергії, національний регулятор, всупереч низці звернень та рекомендацій, не вжив жодних заходів щодо ліквідації цієї схеми", - написав Наливайченко.
 
За висновками тимчасової слідчої комісії парламенту, перші кроки регулятора, спрямовані на ліквідацію схеми "торгівлі повітрям", були прийняті керівництвом НКРЕКП лише в кінці лютого 2020 року, коли масштаб корупційних схем досягнув мільярдів гривень.
 
"Матеріали, зібрані тимчасовою слідчою комісією про корупційні зловживання керівництвом НКРЕКП, направляємо до правоохоронних органів", - зазначив народний депутат Наливайченко.
 
В результаті цієї схеми, державні енергетичні компанії "Енергоатом" та "Укрнерего" отримали за перше півріччя збитки в розмірі 2,65 млрд грн та 18 млрд грн відповідно.
 

"Основним вигодоотримувачем (бенефіціаром) схеми "торгівлі повітрям", за висновками, стало ТОВ "Нова-Енергетична-Компанія". Тільки за перші 6 місяців 2020 року виручка цього трейдера, в тому числі завдяки "торгівлі повітрям", склала 4,2 млрд гривень!", - підсумував Наливайченко. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Вересня 2020 p. 17:10
Плата за гарячу воду для квартир без індивідуальних лічильників має нараховуватись згідно норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником. --------------- Бо будинковий лічильник рахує воду на вході у водонагрівач, а в процесі підігріву багато її випаровується. Тобто, споживач оплачує і ту воду, яка перетворилася у пар.