ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВнесено зміни до порядку затвердження проєктів будівництва та їх експертизи

Внесено зміни до порядку затвердження проєктів будівництва та їх експертизи

Кабінет міністрів України схвалив проєкт постанови «Про внесення змін до Порядку затвердження проєктів будівництва і проведення їх експертизи», розроблений Мінрегіоном
Кабінет міністрів України, 26 серпня, на своєму засіданні схвалив проєкт постанови «Про внесення змін до Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи», розроблений Мінрегіоном.
 
Проєктом постанови врегульовуються деякі питання, пов’язані із запровадженням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Зокрема, визначається обов’язковість внесення даних до Реєстру будівельної діяльності відомостей про експертні організації та експертні звіти (з додатками про результати експертизи проєктів будівництва), укладання договорів між замовником та експертною організацією через електронний кабінет.
 
Також уводиться терміни «позитивний» та «негативний» експертний звіт, де лише позитивний звіт є підставою для затвердження або схвалення проєктів будівництва.
 

Крім того, змінами передбачається можливість затвердження проєктів будівництва виконкомами сільських, селищних, міських рад щодо об’єктів загальною кошторисною вартістю до 120 млн грн (у разі відсутності підприємств, установ та організацій, яким можливо делегувати функції замовника) та операторами системи передачі або газотранспортної системи незалежно від вартості проектів будівництва відповідно до вимог чинного законодавства. 

 
Коментарі (0)