ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВінничанам відключають газ

Вінничанам відключають газ

Вінницькі газовики перевіряють вентиляційні шахти. Мешканці квартирного будинку вже три місяці живуть без газу.

Мешканці будинку 103а по вул. Пирогова у Вінниці понад три місяці живуть без газу. Газопостачання припинили подавати після перевірки вентиляційних каналів, які перебудували власники деяких квартир. Про це  пише «Газета по-українськи».

У прес-службі ПАТ «Вінницягаз» виданню повідомили, що станом на 18 вересня у місті відключені від газопостачання 40 квартир. Усі - за адресою Пирогова, 103а.

«Через кількох людей потерпає весь будинок. Спочатку відключили всім. Але ми поскаржилися в міську раду, то постачання повонвили», - розповідає мешканець будинку Олег Тучинський.

За словами прес-секретаря товариства «Вінницягаз» Юлії Рудакової, мешканці досі не усунули недоліків по газопостачаннню.

«Можемо підключати квартири окремо. Людина повинна звернутися до нашої служби. Ми збираємо комісію, перевіряємо вентиляційну шахту. Якщо проблем немає - підключимо індивідуально», - повідомила секретар.

Цьогоріч в області через погану роботу вентиляційних шахт від газопостачання відключили 720 квартир.

Як повідомив один з мешканців, будинок стоїть 18 років і за цей час ніхто нічо не провіряв і ніхто не отруївся. «За оформлення документів беруть 300 грн. За те, що перебудують вентиляцію, ще 1200 грн. Бо займатися цим може тільки фірма, що має ліцензію. А вона є лише у газовиків. Ось і виходить, що самі собі роботу придумали, самі заробили,» - розповів вінничанин.

Як повідомляла «Україна Комунальна», подібна ситуації сталася в Івано-Франківську. Там газопостачальна компанія почала відключати газ в панельних п'ятиповерхових будинках, вимагаючи від мешканців відрізати встановлені раніше газові колонки.

 
Коментарі (0)