ГоловнаСпецпроектиОпалювальний сезон 2023-2024Вінничани мерзнуть через ощадливість

Вінничани мерзнуть через ощадливість

У Вінниці через самовільне регулювання подачі тепла у будинок, страждають мешканці віддалених частин багатоповерхівок

Мешканці деяких будинків прагнучи зекономити на сплаті за спожите тепло, самі регулюють подачу тепла через лічильник. Така ініціатива старших по будинках призводить до того, що віддалені частини багатоповерхівок отримують тепло у неповному опсязі, мешканці яких розпочинають скаржитись до відділу оперативного реагування. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Вінницької міської ради.

Після відповідної перевірки з’ясовується, що кожний п’ятий дзвінок до цієї служби пов'язаний із втручанням у роботу лічильника.

«У місті близько 70% багатоповерхівок забезпечені тепловими лічильниками. У 10% з них параметри з теплопостачання регулюють старші по будинках. Через те, що мешканці багатоповерхівок з тепловими лічильниками хочуть зекономити, старші по будинках встановлюють занижені параметри на них, внаслідок чого кінцеві стояки недоотримують тепло», – розповідає начальник відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» Антоніна Іващук.

За таких обставин пан Іващук радить мешканцям багатоповерхівок вирішувати дану проблему в першу чергу зі старшим по будинку.

 
Коментарі (0)