ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВінничани пересядуть на велосипеди

Вінничани пересядуть на велосипеди

У Вінниці розробляють п’ятирічну програму розвитку велосипедної мережі міста

За два останніх роки у місті облаштовано понад 15 км велосипедних доріжок, однак проблемним є те, що смуги не об’єднані у мережу і це створює незручності у пересуванні велосипедистів. Тому наразі постало завдання розробити стратегію та правильні підходи щодо формування велосипедної інфраструктури міста.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Вінницької міської ради.

Поділитися європейським досвідом створення велосипедної мережі до Вінниці було запрошено експерта з питань велоруху Роберта ван Гамерена.

Експрерт також позитивно оцінив проект з відновлення трамвайної колії по проспекту Коцюбинського від Будинку Офіцерів до площі Героїв Сталінграду. На цій ділянці в тому числі передбачені і велосипедні доріжки, тротуари для пішоходів та місця для паркування автівок.

Міський голова Володимир Гройсман запевняє, що розвиток велосипедного руху у місті є одним з пріоритетних завдань на перспективу.

«Розвиток велосипедної інфраструктури просто необхідний, ми повинні створити всі умови для можливості пересування містом цим видом транспорту» - розповів посадовець.

До весни наступного року робочою групою, буде розроблено п’ятирічну програму розвитку велосипедної інфраструктури міста, яка буде передбачати будівництво велодоріжок у різних мікрорайонах Вінниці.

 
Коментарі (0)