ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВінниччину звільнили від «кладовища» люмінесцентних ламп

Вінниччину звільнили від «кладовища» люмінесцентних ламп

Невідомими особами у несанкціонованому місці були розміщені картонні ящики з відпрацьованими люмінесцентними лампами

Поблизу с. Писарівка Вінницького району Вінницької області було виявлено звалище відпрацьованих люмінесцентних ламп. Інформація про це 22 березня 2012 року надійшла до Держаної екологічної інспекції у Вінницькій області, інформує прес-служба Мінекоресурсів.

Проведеними оперативними заходами встановлено, що на території Писарівської сільської ради на відстані 1,5 км від Немирівського шосе в напрямку с. Гавришівка Вінницького району обабіч дороги невідомими особами у несанкціонованому місці розміщені картонні ящики з відпрацьованими люмінесцентними лампами.

У ході обстеження встановлено, що у 50-ти картонних ящиках міститься близько 1300 шт. ламп, з них – 15-20 шт. пошкоджені. На картонних коробках вказана дата виготовлення та країна виробник – Польща.

Особи порушників природоохоронного законодавства на цей час встановлюються правоохоронними органами.

Писарівською сільською радою укладено договір з ТОВ «Добробут-Еко України» про надання послуг з вивозу та утилізації відпрацьованих люмінесцентних ламп. Станом на 16:00 год. 23 березня вказаним підприємством вивезено на утилізацію усі виявлені відпрацьовані люмінесцентні лампи в кількості 1369 штук.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)