ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВінниця модернізує каналізацію

Вінниця модернізує каналізацію

У Вінниці планується розвивати мережу зливової каналізації за спеціально розробленою схемою. Це допоможе прокласти нові ділянки, а також відремонтувати вже існуючі.

У минулому році було створено електронну карту усіх існуючих мереж зливової каналізації Вінниці та розроблено схему розвитку системи відведення атмосферних опадів. В ній чітко визначені поетапні кроки по ремонту, реконструкції та прокладанні нових об’єктів зливової каналізації. Про це «Україні Комунальній» повідомили у Вінницькій міській раді.

Відтак, торік на замовлення департаменту міського господарства проектна організація ТОВ «Водпроект» провела обстеження та інвентаризацію більше 36 км існуючих мереж зливової каналізації міста, 25 тисяч зливоприймальних колодязів та 26 місць водовипусків. Всі ці об’єкти нанесли на електронну карту.

За результатами обстеження були визначені ділянки існуючих мереж зливової каналізації, які потребують поточного та капітального ремонту. Крім того, спільно з представниками міських комунальних підприємств було проведено додаткові обстеження прибудинкових територій висоток та інших територій міста для визначення проблемних місць, які періодично підтоплюються зливовими водами.

Підсумком проведеної роботи стала схема розвитку мереж зливової каналізації. У ній визначено першочергові етапи капітального ремонту та реконструкції існуючих об’єктів. Також визначено ділянки мереж зливової каналізації, які потрібно прокласти в першу чергу. Цю роботу планується розпочати вже цього року.

Нагадаємо, у Києві на прокладання та заміну водопровідних мереж та каналізації лише у межах двох вулиць використають понад 6 млн грн.

 
Коментарі (0)