ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВінниця приборкала сонячну енергію

Вінниця приборкала сонячну енергію

У селі Слобода-Бушанська Ямпільського району запущена у роботу сонячна електростанція потужністю 1,875 МВт.

Вінниччина  активно втілює проекти з використанням альтернативних джерел енергії. Так, у селі Слобода-Бушанська Ямпільського району запущена у роботу сонячна електростанція потужністю 1,875 МВт.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Вінницької ОДА.

Як відомо, одним з пріоритетів обласної влади є активне залучення інвестиції для покращення енергоефективності та впровадження альтернативних джерел енергії. За переконанням очільника області Миколи Джиги, за цим - майбутнє нашої області та держави в цілому.
Спорудженням станції у Ямпільському районі займалася компанія «Енергоінвест». Окрім цього об’єкта «Енергоінвест» експлуатує також 12 малих гідроелектростанцій у Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Сонячна електростанція скаладається з 2432 сонячних батарей. На рівній ділянці розташовано 32 ряди, по 76 сонячних батарей у кожному. За роботою, зовнішнім станом та цілісністю сонячних батарей стежитимуть всього п'ять робітників та спеціалістів, що працюють та обслуговують гідровузол на відновленній поряд ГЕС. Гідроелектростанцію запустили одночасно з сонячною електростанцією на річці Мурафа, притоці Дністра. Як прогнозують фахівці, протягом року з води і сонця станції вироблять 2,2 млн. кВт/год. електроенергії.

Слід зазначити, що південний район Вінницької області має стільки ж сонячних днів, як північна частина Херсонщини, тобто сонячна електростанція знаходиться у тому ж кліматичному поясі, це свідчить про те, що сонячної енергії тут більш ніж достатньо. Рівнинна місцевість й територія дозволяє розширювати масштаби електростанції, тому продовження робіт планується вже у наступному році.

 
Коментарі (0)