ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВінницю засипали «екологічним» сміттям

Вінницю засипали «екологічним» сміттям

На засіданні Громадської ради, що діє при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області обговорили можливості утилізації гальванічних шламів.

На засіданні Громадської ради, що діє при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області обговорили можливості утилізації гальванічних шламів, що утворились на колишніх ВАТ «Вінницький завод «Ореол» та ВАТ «Завод Термінал».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України. 
 
Чергове засідання Громадської ради сталого розвитку, що діє при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області було присвячене питанням безпечного зберігання та утилізації накопичених в місті Вінниця промислових відходів. На засіданні йшлося про гальванічні шлами, що утворились на колишніх ВАТ «Вінницький завод «Ореол» та ВАТ «Завод Термінал». На території першого в підземному резервуарі знаходиться біля 20 тонн, на території другого колишнього «Терміналу» – понад 120 тонн відходів гальванічного виробництва. Наразі ніяких заходів щодо утилізації відходів підприємством не проводилось. Така ситуація є типовою для збанкрутілих підприємств, коли небезпечні відходи залишаються без господаря. З метою недопущення надзвичайної ситуації екологічного характеру Громадською радою прийнято рішення звернутись до відповідних органів влади щодо виділення з фондів Охорони навколишнього природного середовища коштів на знищення даних відходів. В якості першого кроку вирішено звернутись до Вінницької міської ради з листом-запитом щодо взяття на баланс міської ради даних відходів, які відповідно до ст.9 Закону України «Про відходи» стали власністю територіальної громади м.Вінниці, а також з’ясувати чи має власника земельна ділянка, на якій знаходяться резервуари з відходами, чи оформлена згідно чинного законодавства та як вирішено в процесі ліквідації питання утилізації небезпечних відходів.
 
 
Коментарі (0)