ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВінницький муніципалітет допомогатиме житлом

Вінницький муніципалітет допомогатиме житлом

Вінницька міськрада ухвалила рішення про будівництво у місті третього будинку в рамках програми «Муніципальне житло». Споруджуватиметься він по вул. Щорса.

Вінницька міськрада ухвалила рішення про будівництво у місті третього будинку в рамках програми «Муніципальне житло». Споруджуватиметься він по вул. Щорса. 

Роботи планується розпочати вже наприкінці червня. Вартість одного квадратного метра тут складатиме 5300 грн, що, за розрахунками міських посадовців, на 22% дешевше прогнозної вартості 1 кв.м житла на первинному ринку міста у 2012 році (6800 грн).  

Третій «муніципальний» будинок розрахований на 140 квартир. Замовником будівництва буде  Департамент капітального будівництва міської ради, підрядником  – ДП «Вінницьке інженерно-будівельне управління». 80 квартир  у будинку планують збудувати у  рамках програми «Муніципальне житло», тобто за рахунок муніципалітету.   

«60 квартир -  30 однокімнатних, 20 двокімнатних та 10 трикімнатних -  планується збудувати  коштом держави, – повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Галина Якубович. За її словами, для здійснення фінансових операцій обрано банк, який запропонував найкращі умови для кредитування громадян – під 16% на строк до 30 років.  

Квартири, на будівництво яких планується залучити державні кошти, подадуть до Мінрегіонбуду на включення до переліку об’єктів іпотечного житлового будівництва під обіцяні Президентом України 3% річних. Серед вимог до учасників цієї програми – перебування у квартирній черзі і змога оплатити 25% від вартості житла. 

Нагадаємо, що за час дії програми «Муніципальне житло» у Вінниці вже побудовано 2 житлових будинки: 98-квартирний по вул. Келецькій, який введено в експлуатацію в жовтні 2010 року, і 144-квартирний на розі вул. Смирнова та 1-го провулку Українського, який планується ввести в експлуатацію у липні цього року.

Загалом, за інформацією міської ради, участь у Програмі «Муніципальне житло» вже взяло понад 200 вінницьких родин.

Джерело - ВінницяІнфо

 
Коментарі (0)