ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВінницький суд поставить крапку в тарифних іграх мерії

Вінницький суд поставить крапку в тарифних іграх мерії

Вінницьке відділення АМКУ визнало, що виконком незаконно затвердив порядок формування деяких тарифів на квартплату, не має права брати гроші за повірку лічильників води і не мав права затверджувати типовий договір між ЖЕКами та мешканцями.

Правомірність затвердження деяких тарифів на комунальні послуги вже шостого червня має визначити суд.

У середу, о 15.00, апеляційний адміністративний суд має поставити крапку в суперечці півторарічної давності між Антимонопольним комітетом та Вінницької мерією.

«Ми просимо всіх небайдужих вінничан прийти в цей час під стіни суду на вул. Островського та підтримати позицію Антимонопольного комітету, - каже координатор з підготовки старших по будинках в Вінниці Володимир Францужан. - А це питання стосується всіх городян, адже всі платять за комунальні послуги. І якщо рішення суду, яке повинно бути вже кінцевим, не буде на користь виконкому - ми всі й далі будемо переплачувати за отримані послуги. Адже ЖЕКи і надалі можуть нараховувати квартплату на свій розсуд.

Нагадаємо вінницьке відділення Антимонопольного комітету визнало, що виконком незаконно затвердив порядок формування деяких тарифів на квартплату, не має права брати гроші за повірку лічильників води і не мав права затверджувати типовий договір між ЖЕКами та мешканцями.

Виконком міськради з позицією комітету не згоден і подає в суд. Спочатку Вінницький окружний адміністративний суд підтримує рішення Антимонопольного комітету щодо більшості питань, але потім мерія звертається до Вищого адмінсуду, який направляє справу на повторний розгляд до першої інстанції.

Після повторного розгляду ситуація змінюється: суд підтримав лише одну претензію антимонопольного - щодо того, що виконком не мав права називати документ між ЖЕКами та мешканцями «типовим договором», адже це компетенція тільки Кабміну. Але тепер з рішенням суду не згоден вже Антимонопольний комітет, і подає апеляцію. На чию сторону цей раз стане суд - має вирішитися вже сьогодні.

Джерело - Вінницький портал

 
Коментарі (0)