ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВВінницькому сміттю побудували притулок

Вінницькому сміттю побудували притулок

У Калинівському районі на Вінничині завершилось будівництво одного з найновітніших та технологічно ефективних полігонів твердих побутових відходів потужністю 180 тис.м3.

Місцевим бюджетам та обласному фонду охорони навколишнього природного середовища, за чий рахунок здійснювалося фінансування, полігон обійшовся у 6,2 млн грн. Вартість будівельно-монтажних робіт в поточному році склала 600 тис. грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Вінницької ОДА.

Як зауважив голова облдержадміністрації Микола Джига, робота полігону забезпечить санітарно-епідеміологічну безпеку населення Калинівки та дозволить ліквідувати несанкціоновані звалища у місті.

«Відкриття полігону у Калинівському районі є прикладом запровадження на Вінниччині цивілізованого підходу до сміттєпереробки», – наголосив посадовець.

Полігон обладнано спеціальним екраном дна, дренажною системою, пожежною сигналізацією та майданчиком для санітарної обробки спеціалізованого транспорту. Для покращення умов праці обслуговуючого персоналу, запроектовано адміністративно-побутовий корпус з облаштуванням відповідного сантехнічного та іншого обладнання.

Після введення полігону твердих побутових відходів планується його оснащення сміттєсортувальною станцією вартістю близько 3 млн грн.

 
Коментарі (0)