ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВода для киян здорожчає на 6%

Вода для киян здорожчає на 6%

Скоригований тариф на 2019 рік на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення зросте на 6%

Скоригований тариф на 2019 рік на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення зросте на 6%

Вчора відбулися громадські слухання, де було обговорено пропозицію «Київводоканалу» щодо коригування тарифів на 2019 рік.

Перший чинник, який суттєво впливає на підвищення тарифу – це Закон про ринок електричної енергії, через який збільшились витрати водоканалу на електрику. Другим важливим чинником є зростання податків на землю. 

Запропоновано скоригувати три суттєві статті витрат в структурі тарифу: заробітна плата, яка наразі є найнижчою в галузі, податок на землю та фінансові витрати.

За результатами проведених розрахунків, скоригований тариф на 2019 рік на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення становить 21,593 грн куб м (з ПДВ), що на 6% (або на 1,217 грн з ПДВ) вище від діючого тарифу.

На сьогодні з 1 лютого 2019 року встановлений тариф на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів Києва у розмірі 20,376 грн (у т. ч. ПДВ 3,396 грн) за 1 куб. м.

У компанії розповіли, що Київська міська державна адміністрація підтримує наміри «Київводоканалу» щодо зміни тарифів.

Всі розрахунки та об’єктивність проведення коригування тарифу будуть перевірені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

 
Коментарі (0)