ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВода та електроенергія подорожчають, а газ може подешевшати

Вода та електроенергія подорожчають, а газ може подешевшати

На даний момент до закінчення опалювального сезону українцям не загрожує підвищення цін на блакитне паливо

 

Незважаючи на те, що уряд стримує зростання комунальних тарифів для українців, деякі послуги все ж таки подорожчали ще з 1 січня. У 2022 році експерти прогнозують подальше підвищення тарифів на низку комунальних послуг.

На даний момент до закінчення опалювального сезону українцям не загрожує підвищення цін на блакитне паливо. Побутові споживачі платять за річним, фіксованим тарифом – від 7,96 до 13,5 гривні за кубометр, залежно від постачальника. Втім, вже з 1 травня тарифи на газ переглянуть і встановлять нові, які цілком можуть бути вищими за нинішні. Водночас, експерти зазначають, що є передумови для зниження цін на газ.

Варто зазначити, що деякі українці вже платять за газ більше, оскільки з 1 січня було переглянуто тарифи на розподіл газу. Втім, деякі облгази навпаки знизили вартість послуги.

Ситуація з тарифами на електрику для побутових споживачів схожа на ситуацію із газом. Уряд встановив фіксовану ціну, яку можуть переглянути навесні чи восени 2022 року. Експерти вважають, що тарифи на електрику для українців цього року можуть підняти, адже ціна має бути на економічно обґрунтованому рівні.

Починаючи з 1 січня 2022 року, в Україні вже зросли тарифи на воду та каналізацію. НКРЕКУ ухвалила рішення щодо перегляду вартості послуг 45 водоканалів по всій країні. Найбільше злетіли тарифи для клієнтів КП "Облводоканал", КП "Уманьводоканал" та КП "Бердянськводоканал", яким доводиться платити 54,63 грн, 47,92 грн та 47,56 грн за кубометр відповідно. Для киян вода та каналізація подорожчали в середньому на 20% – до 30,38 гривні за куб з ПДВ.

Раніше інформаційний портал "Стіна" повідомляв, що "Нафтогаз" запропонував українцям знижку на блакитне паливо.

Також наш портал поінформував, що голова Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, на яку пенсію можуть розраховувати українці.

 

 

 
Коментарі (0)