ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВодоканали пропонують врятувати від відключень електроенергії

Водоканали пропонують врятувати від відключень електроенергії

Парламентарям пропонують заборонити відключати від електропостачання об’єкти водопостачання та водовідведення. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.
У Верховній Раді нещодавно було зареєстровано проект Закону №2653 «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо заборони відключення об'єктів централізованого водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання).
 
Згідно з пояснювальною запискою, метою документа є забезпечення принципів задекларованих державою в частині заборони відключення об'єктів питного водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання як об'єктів життєзабезпечення і стратегічного значення.
 
Відтак, законопроект пропонує усунути правову колізію між Законом України «Про електроенергетику» та Законом України «Про питну воду та питне водопостачання».
 
Це, як зазначається у пояснювальній записці, можливо лише шляхом прийняття відповідних змін до Закону України «Про електроенергетику».
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, місто Верхньодніпровськ у Дніпропетровській області затоплює каналізаційними нечистотами. Причиною «каналізаційного» колапсу є знеструмлення станції, яка відкачувала нечистоти за борги. В деяких будинках міста вже затоплені підвали.
 
Коментарі (0)