ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВодоканали врятували від спецрахунків

Водоканали врятували від спецрахунків

Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства не переведуть на рахунки зі спеціальним режимом використання. Парламентарі відхилили відповідний законопроект.

Депутати не прийняли проект Закону №1538 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії, а також для погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій», який передбачає введення для підприємств ВКГ України поточних рахунків із спеціальним режимом використання. 

Примітно, прийняття відповідного законопроекту могло «паралізувати» господарську діяльність водних підприємств. Про це заявляли керівники ряду водоканалів на прес-конференції «Введення спецрахунків – шлях до соціальної катастрофи», організатором якої виступило ІА «Україна Комунальна».
 
За їхніми словами, схвалення цього законодавчого документу і, в подальшому, введення поточних рахунків зі спеціальним режимом використання, які ним пропонуються, може призвести до повного колапсу в господарській діяльності підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.
 
До речі, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Альона Бабак в інтерв’ю «Україні Комунальній» наголошувала, що комітет пропонував відхилити урядовий законопроект №1538. На її думку, введення спецрахунків - це  ненормальне рішення, це повернення до радянських часів, до ручного керування економікою. 
 
Коментарі (0)