ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВодопостачальні підприємства підтримають інвестиціями

Водопостачальні підприємства підтримають інвестиціями

Нацкомпослуг схвалила ряд інвестиційних програм для майже п'яти десятків підприємств сфери водопостачання та водовідведення. Загальний грошовий вираз схвалених інвестицій сягає понад 400 млн грн.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, станом на 22 січня 2013 року схвалила інвестиційні програми  для   46 підприємств сфери водопостачання та водовідведення. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі регулятора.

Загальний обсяг фінансування затверджених програм складає 438,2 млн грн, в тому числі: амортизаційні відрахування - 233,6 млн грн; виробничі інвестиції з (передбачені  в установлених тарифах)  - 41,5 млн грн; позичкові кошти - 84,2 млн грн; бюджетні кошти, що не підлягають поверненню - 24,5 млн грн; інші джерела – 41,6 млн грн.

За рахунок зазначених коштів планується реконструювати 88,2 км водопровідних мереж; реконструювати та замінити 1,1 тис. км напірних колекторів; замінити 72 одиниці насосних агрегатів на водопровідно-насосних станціях та 50 одиниць на каналізаційних; встановити 690 приладів технологічного обліку та 2,7 тис. одиниць комерційного обліку; впровадити диспетчеризацію та автоматизацію виробничих процесів на 19 об'єктах.

Реалізації відповідних заходів, за прогнозами регулятора, зумовить отримання економічного ефекту майже 100 млн грн/рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомпослуг схвалила інвестиційні програми 17 підприємств теплопостачання у 2013 році. Прогнозована економія від реалізації заходів програм складає майже 250 млн грн.

 
Коментарі (0)