ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПівнічно-Кримський канал готують до цілорічного «рабства»

Північно-Кримський канал готують до цілорічного «рабства»

Кримчани націлилися на цілорічну експлуатацію Північно-Кримського каналу. Наразі триває підготовка об'єктів ПКК, щоб у будь-який момент з початку пуску води можна було розпочати роботу.

У Криму триває підготовка об'єктів Північно-Кримського каналу для цілорічної роботи. Про це заявив голова Республіканського комітету Криму з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства Ігор Вайль, - повідомляє «Криминформ».

«Ми готові працювати, ми готуємо наших фахівців працювати навіть взимку. Раніше взимку канал ніколи не працював за всю його історію. Ми готуємо і обладнання, і сам канал, і спеціалістів для того, щоб почати роботу в будь-який момент, коли наші колеги знову укладуть з нами договір» - зазначив пан Вайль.

Крім того, чиновник підкреслив, що, на його думку, питання щодо постачання дніпровської води на півострів по Північно-Кримському каналу на політичному рівні може бути вирішене до весни 2015 року.

«Наше завдання до весни Крим забезпечити питною водою, а до весни, я думаю, політичне питання по Північно-Кримському каналу вирішиться. Це не технічне питання, як заявляють наші колеги-українці, а політичне», - заявив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кримський уряд не буде відновлювати Північно-Кримський канал, спорудження якого на території півострова зношені на 80%. Фінансувати ці роботи запропонували Росії за рахунок коштів федерального бюджету по лінії Міністерства сільського господарства і Міністерства природних ресурсів РФ.

 
Коментарі (0)